Tijana & Aleksandar | The beauty of happiness

"Na svijetu uvijek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu, bilo da je nasred neke pustinje ili usred velikog grada. A kad se te osobe sretnu i njihovi se pogledi ukrste, sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj. Samo postoji taj trenutak i ta nevjerojatna sigurnost da je sve stvari pod suncem ispisala jedna ista ruka, ruka koja je stvorila po jednu dušu blizanku za svaku osobu i koja je u njima probudila ljubav bez koje ni jedan san ljudske rase ne bi imao smisla."

Paulo Coelho

Cera (Aleksandar) je čekao Tijanu u Sarajevu.

U stvari, do trenutka kad su se sreli nije ni znao da je čeka. Studentski život u domu išao je svojim ustaljenim tokom, a onda je došla i Ona. Studentkinja poljoprivednog fakulteta.

Upoznali su se preko njenog rođaka, a njegovog prijatelja.

Počelo je druženje i sve češći izgovori za pauze za učenje, jer je zajednički provedeno vrijeme postajalo sve zanimljivije.

Dva mjeseca druženja, dovoljno da se duše prepoznaju kao bliske i da požele da budu još bliže.

Kraj decembra 2009, datum kada slave godišnjicu. Žurka, studentska, druženje koje je silno pulsiralo u nijansama ljubavi i samo čekalo okidač, trenutak kada će izaći iz okova drugarstva i pustiti srca da nadvladaju razum.

Možda ta dva mjeseca druženja nekom djeluju premalo, ali su ih oni iskorisili da temelj za vezu izgrade polako i postepeno, onako i onoliko koliko su ih puštali njihovi temperamenti i trvrdoglavost koja im, kako kažu njihovi poznanici, ne manjka.

Ceri je trebao oslonac, da popuni onu prazninu nastalu nakon gubitka roditelja, neko ko će ga podržati, otkriti one tanane emocije duboko zakopane i sakrivene, neko sa kim će koračati zajedno kroz probleme, sreću, radosti i tugu.

Tijana je bez dileme bila ta, od prvog trenutka, razmjenjenog pogleda, prvih riječi.

Zajedno su išli kroz studentski život, koji nije nosio sa sobom samo brige oko polaganja ispita, već i opuštena putovanja i druženja.

Njihovo prvo zajedničko putovanje bilo je u Crnu Goru, a prvo zajedničko ljetovanje u Grčkoj došlo je malo kasnije.

Život u domu, putovanja, životni talasi kroz koje su plivali zajedno, sve su ih više zbližavali i veza je bila sve stabilnija.

Iako su ih nekada pokretale različite stvari, ljubav je činila da se zbog toga još više vole.

Tijana voli prirodu, kišu, snijeg, a Cera i ne baš. Dok ona uživa u svom kreativnom haosu, kod njega je sve na svom mjestu. Ali to je sve srž njihove ljubavi. Ponekad se nasmiju tim različitostima, nekada ih ljute, ali se svaki dan završi sve većom količinom ljubavi a sledeći počne novim nitima osjećanja koja ih sve više spajaju.

Devet godina građenja ljubavi krunisano je prosidbom na Cerin rođendan, u januaru ove godine.

Još jedno putovanje, ovog puta Jahorina. Opušteni, sigurni jedno u drugo, bezazleni u svom svijetu, u šetnji, na ljuljaškama, Cera je izgovorio pitanje koje je došlo kao najljepši dragi kamen koji je upotpunio riznicu njihove ljubavi, a Tijana je rekla sudbonosno Da.

Počele su i pripreme za svadbu na kojoj smo imali tu sreću da nam dozvole da sačuvamo u vremenu iskrice njihove velike ljubavi. Da uhvatimo te tanane emocije, ukrademo poglede koje čuvaju za sebe, a onda sve spakovano u kutiju uspomena predamo njima na čuvanje.

Tijana I Cera i dalje vole putovanja.

Na medeni mjesec su išli u Nicu, a trenutno su na jednom od najljepših životnih putovanja – postaće roditelji.

I najbitnije smo ostavili da podjelimo sa vama na kraju – vole se kao prvog dana.

A ako ne vjerujete u bajke i ono They lived happily ever after, Tijana i Cera će vas uvjeriti u suprotno. Nas jesu.

Featured Posts
No posts published in this language yet
Stay tuned...
Recent Posts