Vanja & Nemanja | True love story

Neke spaja daljina, neke razdvaja blizina, nije do kilometara, do ljudi je

Ispričati nečiju ljubavnu priču nije lako ni riječima, a pogotovo fotografijama. Svaka ima nešto svoje - uhvatiti trenutak, pogled, “zarobiti” emociju… težak zadatak.

Ali opet, vječne ljubavi zaslužuju da ostanu kao uspomene, od početka, prvog pogleda, izgovorene riječi, poslate poruke.

Fotografisali smo ih na dan vjenčanja. Vanjina plava haljinica, osmjeh u očima, smirenost na Nemanjinom licu… odmah poželite da saznate kada je i kako ova srećna priča započela. Jer u njihovoj blizini imate osjećaj da su cijeli život bili zajedno.

A između njih je bilo 14.000 kilometara udaljenosti i sedam sati vremenske razlike. To nije bila prepreka, već izazov koji su prihvatili i iz njega izgradili ljubav za sva vremena.

U ljeto 2013. Nemanja je došao na odmor u Bijeljinu, ne sluteći da će na žurci kod prijatelja upoznati nekog ko će postati dio njegovog života.

Dopisivanje počinje nakon njegovog povratka u Australiju, telefoni postaju dio svakodnevnice, a moderne tehnologije, toliko osporavane, ovaj put su pokazale da mogu poput Siranovih stihova spojiti mlada srca.

Povezanost između njih postaje sve jača. Živjeli su u svom svijetu i snovima, upoznavali se, prepričavali svoje živote, gradili temelje veze koja će rasti stabilna.

Čuvali su vezu samo za sebe, detalji, priče, riječi, poruke… bili su samo njihovi.

Godina je prošla, njima kao tren, Nemanja je ponovo bio u Bijeljini. Prvo zajedničko putovanje na more i prvi zajednički dani, i bilo je jasno da godina iza njih nije prošla uzalud, da je ono što su započeli i gradili bilo dobro.

Savršeno su uklapali svoje temperamente, Vanjin eksplozivni, tvrdoglavi i Nemanjin smireni i strpljivi. Sve je bilo baš onako kako treba, kao da su svaki dan prethodne godine bili zajedno, njihova bliskost i povezanost bila je njihovim najbližima neobjašnjiva.

Iz Australije nisu stizale samo virtuelne poruke već i pisma sa čokoladicama i prvjescima koje je Vanja sakupljala, nizala i čuvala. Svaki od njih je imao posebnu poruku: ljubav, sreća, nada, strpljenje…

Nemanja je dolazio “preko sedam gora i sedam mora” nekada i dva puta godišnje, bajka se pisala u susretima, na zajedničkim putovanjima, u trenutcima ukradenim daljinama koje su ih spajale, a posle tri godine prkošenja kilometrima Nemanja je zaprosio Vanju na starom mostu u Pragu, gradu čarobne ljepote u samom srcu Evrope. Tu je bio kraj njihove udaljenosti, Vanja se seli u Australiju, a uz Nemanjinu pomoć lakše je prebrodila razdvajanje od porodice.

Možda je bilo i sudbinski - Vanja i Nemanja - savršeno složni u svojim imenima, od trenutka kada su se sreli prvi put, pa do dana vjenčanja, ljubav je mrvila kilometre. Njegove noći bili su njeni dani. Planeta se okretala i pratila svoj ritam, a oni su imali svoj, i čuvali ga od drugih.

Svijetlo plava haljina boje ljetnjeg neba savršeno se uklapala u taj dan njihovog vjenčanja. Sreća u očima koja se ne može sakriti i koju smo uhvatili u svakom njihovom razmjenjenom pogledu. Bilo je šteta ne zabilježiti sve to i u prirodi, daleko od drugih, izdvojenoj baš onako kakav je bio i njihov mali svijet koji su stvarali tokom godina udaljenosti.

Ima tako nekih parova koji vam vrate vjeru u ljubav i učine da povjerujete u sve ono što ste nekada pročitala, podvukli u nekoj knjizi, zapisali na marginama.

Gledajući Vanjine i Nemanjine fotografije shvatite da ljubav stvarno briše granice i spaja svjetove. Pustili su nas da zabilježimo taj trenutak i budemo svjedoci njihovih zagrljaja, šapata i pogleda.

Jer mi smo tu da ispričamo njihovu priču.Featured Posts
No posts published in this language yet
Stay tuned...
Recent Posts