• facebook_logo_white_png_transparent_by_rishabh_bhurli-daqq2bd
  • 26733287_529440134081829_1738777384_o
FOTOGRAF / VIDEOGRAF BIJELJINA

March 5, 2018

February 8, 2018

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Cousins

March 5, 2018

           U toku našeg života imamo priliku da upoznamo mnogo različitih osoba, a među njima i neke koje dođu nam rod. Postoje razne vrste rodbine, dalje i bliže, koje uključuju još raznovrsnije pojedince koji čine tu posebnu kategoriju ljudi u našim životima. Nekada imate sreće pa vas u rodbini svi vole i vi volite većinu, a nekada ne možete gledati očima rođenog brata :). Sa rođacima je tek posebna priča, posebna, jer vas još od malih nogu kritikuju strogo govoreći: "Nemoj se svađati s rođakom, dobićeš batine!", "Igraj se ljepo s rođakom, sutra ćete cure zajedno tražiti", i slično. A sa vaše tačke gledišta tog rođaka bi najradije kroz prozor sobe na spratu izbacili.

          Ja sam imao sreću da Mladena "ponovo" upoznam u nekim zrelijim godinama, inače bi možda poželio i njega da izbacim kroz prozor sobe na spratu kuće :). Naši roditelji se nisu pretjerano družili, ne računajući svadbe i sahrane, i povremene zajedničke poslove. Samim tim i mi nismo provodili kao djeca dovoljno vremena zajedno. Iako ima starijeg brata, koji je skroz OK lik, sa Mladenom sam nekako izgradio dublji odnos, onako baš rođački. Spojila nas je zajednička prijateljica Ivana. Nekako je to počelo lagano oko naše svadbe, kada smo supruga i ja upoznali i sadašnju snajku Sanju. Krenulo je kao povremeno druženje  u Mocartu uz kolače u četvoro i hvala Bogu traje i dalje. 

        Mladen i sanja su drage osobe, skromni i veselog duha. Kao par jako interesantni, ponekad jako komični. Njih dvoje već pet godina nisu sami. Rođenje prvog sina smo proslavili, u užem krugu prijatelja,  kako to i dolikuje kada dobijete prvo dijete. Trudimo se da ne ponovimo grešku naših roditelja te se mi družimo i dalje kao i naša djeca. Lijepo je čuti kada vam vaše dijete traži da ide kod rođaka. Znali su da budu bend, čemu svjedoče video snimci moje arhive. Bili su policajci, vojnici, super heroji. Slagali kockice, slagalice... Prosto, igrali se. 

        Zajedničkih fotografija imamo dosta, fotografija njihovog prvog sina takođe. Sve su veoma drage, mnoge i veoma lijepe. Falile su im one samo njihove, posebne. Na ideju da je fotografišemo dok je u drugom stanju Sanja je radoznalo reagovala. Pri daljem razgovoru ideja je evoluirala u newborn  fotograiju, i na kraju u kompletnu cjelinu, porodičnu fotografiju.

        Sve fotograije su nastale u 15 kvadratnih metara dnevne sobe, u stanu naših dragih Mladena i Sanje. To me nije sprječilo da ih prikažem kako si izgledali u tim trenucima, veseli i dragi, kakvi to zaista i jesu. Neke od fotografija su postale dio "kids" sekcije web sajta. Očigledne su transformacije Sanje od trudnice u majku po drugi put, Mladenovog nasmijanog lica u lice s podočnjacima koje mu je novi član porodice poklonio i možda najjače transformacije iz jedninca u brata. 

         Cilj mi je da za sve svoje prijatelje, a prijatelji mi postanu većinom svi koji me angažuju, kreiram uspomene. Bez pretjerano puno poziranja, sa pažnjom da fotografije budu što spontanije. Za jednu porodicu je jako važno da ima zajedničke uspomene. A najlakši način da uspomene ostanu žive je ih imamo kao fotografije ili video. Mnogo važnog prođe, od prve simpatije, prvog poljupca, izlazaka, društva, porodičnih druženja, ljubavi, što nam je u tim trenucima bilo najvažnije a to vremenom zaboravimo. Izuzeti bitan trenutak iz oseke zaborava, oteti ga. Neka ostane da kroz fotografiju svjedoči o lijepom vremenu. Otvorite i "kutiju za cipele" sa fotografijama koje tada nisu bile dovoljno dobre da završe u nekom albumu a sada izgledaju kao bogatstvo. Iskopajte svoju kutiju sa fotografijama iz dubina ormara i oživite uspomene. Provešćete mnogo kvalitetnije vrijeme od gledanja tv-a, posebno od gledanja rijalitija.

 

      Više fotografija Sanje i Mladena i njihovih divnih dječaka možete pogledati u nastavku posta. Ne dozvolite da uspomene blijede. Planirajte porodično fotografisanje.

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us