• facebook_logo_white_png_transparent_by_rishabh_bhurli-daqq2bd
  • 26733287_529440134081829_1738777384_o
FOTOGRAF / VIDEOGRAF BIJELJINA

March 5, 2018

February 8, 2018

Please reload

Recent Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Featured Posts

Hair style, makeup and model posing

February 8, 2018

          Modna fotografija je ušla na mala vrata moga interesovanja i spoznaje raznih oblasti fotografije. Počela je kao ideja drage Maše, koja je željela da bude što konkurentnija na tržištu ženske garderobe. Najlogičniji način je naravno ulaganje u marketing. Međutim, dobar marketing nije moguće postići bez adekvatne prezentacije prozivoda koji želite prodati. 

          U toku procesuiranja Mašinog predloga sam pokušavao na internetu da saznam o osnovama modne fotografije. Ono što se pojavila kao neobična aktivnost u mom slučaju je povremeno zadržavanje na kanalu "Fashion TV". Interesantno je da mi je cijeli program počeo nekako drugačije da izgleda. Posle dosta provedenog vremena počeo sam da primjećujem određene stilove i načine rada pojedinih modnih fotografa. Usput gradio sam svoju estetiku po ovom pitanju. 

          Prvi shooting je prošao djelom u istraživanju, i kao takav mi sada djeluje OK, ali samo to. OK. Takođe, ono što sam vremenom shvatio je da moram odabrati i djevojke koje su profesionalci kao modeli. Dakle da imaju iskustva u poziranju. Vrlo često budemo u zabludi kako neke djevojke koje poziraju, u većini slučajeva pred ogledalom WC-a u nekom klubu, mogu da zadovolje zadatak profesionalnog modela, ali se to vremenom pokazalo kao netačno. Barem u mom slučaju.

        Posle prvog organizovanog "on-line" kastinga na drustvenim mrežama, a posredstvom portala Bijeljina Danas  , i dosta vremena provedenog pregledajući fotografije i portfolio svake prijavljene djevojke, sam u potpunosti uvidio jedan dio kompleksnosti ovog zadatka. Drugi dio sam uvidio pri fotografisanju modela sa kastinga na način koji sam u međuvremenu prihvatio kao jedini mogući.

         Kao što možete primjetiti prvi modni post je ispunjeni iskrenim ispovjestima i ličnim iskustvima izbjegavajući da u bilo kom trenutku pomislite kako sam rođen s aparatom oko vrata, softbox-om u ruci i manekenkom ispred sebe.

 

           Biranje lokacije, dogovor sa menadžerima lokacija, sa hair stylistima, i sa makeup artistima, kakav je i Ceca Đokić, je dodatni zadatak koji svaki put obavljam da bi fotografije kao finalni proizvod bile što bolje. 

          Ono što je evidentno, je da je Maša, vlasnica butika Haotic, podigla nivo poslovanja na mnogo viši nivo. Naravno tome su doprinjele fotografije koje sam radio za butik, jer je odjeća koju bi ste mogli naći u butiku prezentovana na što bolji način. 

              

            Na kraju posta bih naglasio da je saradnja sa Mašom prije svih, a i sa ostalim djevojkama (Dajanom, Ivanom, Sandrom, Anom, Suzanom, Natašom i Marijom) doprinjela da o modnoj fotografiji znam mnogo više nego prije godinu dana. Neizostavan je uticaj Maše na sve oko sebe, energijom koju nosi kombinovanom sa strašću prema poslu kojim se bavi. Potraga za novim lokacijama za potrebe fotografisanja koje se planiralo na svake 2-3 sedmice je prilično dinamično i interesantno. Jednu od kolekcija smo fotkali čak u Zagebu, te se ovom prilikom zahvaljujemo Indigo centru - Zagreb. Omiljne lokacije u Bijeljini su nam hotel Homa i hotel Drina. Neke od kolekcija smo fotografisali širom Semberije pod otvorenim nebom, što nosi posebnu draž  :)

 

         Na pomolu je nova sezona. Nova kolekcija uskoro dolazi na police butika Haotic. Kolekciju će prikazati naše divne Nataša i Marija, a biće dostupna u butiku Haotic od 12.02.2018. godine. Nova kolekcija će prvi put biti fotografisana studijski, zahvaljujući  Four Pixel Studiju. . 

 Neke od fotografija iz 2017. godine možete pogledati u nastavku posta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us